Nu är det dags igen, sitter nu med förväntningar inför detta års adventskalender.
Vad har nu den där Martin med flera hittat på för överraskningar till detta år!
Blir det gamla plankor, sura strumpor och svettiga kalsonger, eller har man efter ett års medlemskap i denna eminenta whiskyförening börjat förstå sig på dofter och smaker?

Har fortfarande lite svårt att få ihop vissa kombinationer som beskrivs ibland, har bland annat ännu inte fått kläm på denna doftnot ”det luktar hasselnötter, skogshonung, Lübeck marsipan och malt, serverat på en skiva toast eller blommig, lätt fruktig, med en antydan av mint och mörk choklad”.
Men detta är ett redan uttömt ämne. (Om ni inte förstår anspelningen läs min förra krönika (Ut i naturen och öva av Glenn Sporrong)).

Har nu varit medlem i föreningen lite mer än ett år, under denna tid har man fått prova en massa olika whiskysorter den ena bättre en den andra, och den bästa av dem alla Amrut Old Port Rum (<; och något man fått lära sig är att dyrast är inte alltid godast, njut av det du tycker är gott inte av det någon annan säger är fint).

Den största nackdelen med denna förening är att det blivit dyrt att fiska vilket är mitt andra intresse. Vad skriver han tänker ni ”dyrt att fiska”, vad har det med whisky att göra?

Jo förut när man skulle ut och fiska köpte man en billig whisky och några Pripps, men nu när man skall ut och särskilt tillsammans whiskysnobben Jan måste man köpa en singelmalt och inte vad som helst den skall vara rökig, lagrad minst 25 år och smaka hav (måste bli rätt atmosfär).

Sedan har Martin sett till att man måste ha öl från Tjeckien för något anat kan man inte dricka. Men det är inga problem för det är bara att tjuvfiska utan beten för att hålla kostnaderna nere eller pruta på Fiskespecialisten; det är ändå han som har drivit mig i fördärvet. Ni kan tänka er en fiskevecka tillsammans med Janne 7 dagar en flaska om dagen + öl det blir inte billigt.
Var hittar man sju olika whiskies som smakar hav?

Men, tänker man av ordning, Janne har väl också med sig dricka?
Ja en billig gin köpt på Calles i Tyskland som skall räcka hela veckan och Pripps blå (<; Jag får väl sluta fiska med Janne så jag slipper få ginsmak i munnen när jag skall dricka whisky, kan ju inte tacka nej till ginen, vill inte verka otrevlig när han bjuder.

Nä nu ska vi inte skriva illa om Janne han är en trevlig grabb, men han kan ju bjuda lite av sin whisky och inte bara spara den till pensionen. Janne är en bra kompis som jag inte vill vara utan om jag skall dricka whisky, fiska eller båda samtidigt (tack för att jag fick använda dig med namn).

Sedan måste jag tacka för den goda maten vi blir bjudna på varje gång (därför rubriken) jag var inte sådan innan tror jag.
”Ps, Martin! jag vill även rikta även ett stort tack till alla dina hantlangare som gör ett fantastiskt jobb”

Om ni inte har beställt en kalender så är det bara att beklaga, det är en upplevelse och en av årets höjdpunkter.
Men ni behöver inte vara ledsna när denna kalender är slut är det bara 11 månader och 7 dagar kvar till kalendern för 2010.

Nä allvarligt skojat, nu släpper jag tangentbordet och öppnar en Pripps i väntan på kalendern.

Ha en bra advent!

Glenn Sporrong
medlem 52