Jag heter Peter Kisch och har blivit vald som valberedningens sammankallande med Mats Linderoth och Lars Olle Svensson även kallad Solle.

Jag tänkte berätta lite om mig själv så ni andra får veta vem jag är. Vi flyttade till Värnamo 2003 efter att ha blivit erbjuden ett jobb som produktionschef på Plastprint i Bredaryd. Där arbetade jag fram till 2008, då jag fick en stroke och inte kunde arbeta kvar. Jag har efter denna tid rehabiliterats och försöker nu att hitta ett nytt arbete. Vi trivs jätte bra här i Småland trots att jag fortfarande i bland saknar Stockholm där jag är uppvuxen.

Mitt intresse för whisky började för ungefär 10-år sedan då jag fick en chans att smak god whisky eftersom jag alltid tidigare för det mesta druckit god konjak. Sedan dess så har jag utökat intresset med ett antal whisky som jag provat och druckit. Jag tycker att Wernamo Whiskyvänner är en revlig förening med glada vänner och mycket bra information.

Jag har också ett stort intresse för sportfiske där jag reser mycket runtomkring och fiskar. Flugfiske är min stora passion, som jag numera hanterat i alla möjliga sammanhang. Nästa resa blir till Alaska nästa år då jag fyller jämt. Fisket är någonting som jag har hållit på med i 30 år, och kanske får möjlighet att fortsätta med i ytterligare 30. Jag har alltid en liten whisky plunta med mig då jag fiskar mest för att få flugan att synas lite bättre för fisken.

Som sammankallande i valberedningen så tänkte jag berätta lite om vårat arbete.

Det är naturligtvis kul och roligt att få äran att arbeta med det som är en viktig arbetsuppgift i vår klubb, men också en grannlaga uppgift. Det har varit både lätt och svårt att hitta personer som har ett intresse för sprit men också ett intresse för att få föreningen att fortsätta med sitt ansvarsfulla arbete, ett arbete som inte bara kräver ordning och sprit. Därför så har vi i val-beredningen haft ett ibland gediget arbete med att hitta rätt personer, folk som vill och har lust med arbetet. Det har betytt att vi har skärskådat alla berörda personer och försökt att hitta dom som vi tycker skulle kunna passa. Dock kan jag säga att vi har haft väldigt roligt varje gång vi träffats med allt vad mat och dricka inneburit.

Avslutningsvis så vill vi bara säga att bli vald som delaktig i klubbens vara så är det med stort engagemang och intresse som vi har arbetat, och vi hoppas att nästa valberedning som kommer att väljas på årsmötet inte ser detta uppdrag som en uppoffring utan mer som ett trevligt sätt att lära känna sina whisky vänner.

Med vänliga hälsningar

Peter Kisch