Så är ett nytt år runt hörnet och det är dags att titta bakåt likaväl som framåt. Vi tänkte låta er ta del av våra löften och tankar. Roger Axelsson och Anders Nilsson hann tyvärr inte lämna in sina bidrag, upptagna som de är med att bygga nya världar respektive sälja käk till dem. Vi övriga har ändå lyckats knåpa ihop något så, väl bekomme!

Mats Sesös nyårslöfte
Snart är det nytt år och nya möjligheter. Den tiden då många ger nyårslöften. Mitt nyårslöfte är att ta bättre hand om mig själv, kost och motion. Men även att klara examinationen den 23 januari och att börja på den nya kursen till våren. Sluta med lössnus och börja med portionssnus. Försöka fånga dagen lite bättre, lära mig leva mer i nuet. Läsa mer skönlitteratur och inte bara böcker för studierna. Lära mig mer om whiskyns fantastiska värld. Nä nu får det räcka med löften för 2009.

Martin Liskas nyårslöfte
Härmed lovar jag att jag ska börja jogga! … fast å andra sidan, att springa utan snuten i hälarna är perverst… Nej, jag lovar istället att under 2009 gå ner 20 kilo… om det går att fixa utan att begränsa de goda sakerna i maten… jag kan lugnt slopa en del sallader, och lite potatis, men köttet, neej, och en god sås kan ju egentligen inte skada…  och kom inte på tanken att begränsa whiskyn och ölet, då kan jag lika gärna leta upp ättestupet direkt. Det var inte lätt med de här löftena… nu vet jag!
Härmed lovar jag dyrt och heligt att inte börja röka under 2009!
Se där, det var ju inte så svårt…

Jan Chereks nyårslöfte
Ännu ett händelserikt år har gått.
Whiskyförening bildades på våren, regnet kom till sommaren och hösten/vintern kantades av finanskris.
Man kan säga att året började bra och slutade i katastrof.
Det enda som har varit positivt året genom är att jag har ökat min kunskap i whiskyvärlden och att jag har träffat nya trevliga personer. Vad ska man då tro inför ett nytt år?
Jag hoppas att det blir precis tvärtom.
Vi börjar året med finanskris, sedan kommer regnet till sommaren och till hösten/vintern utökar vi whiskyföreningen till det dubbla med dubbelt så bra provningar. Att jag kommer öka min kunskap i whiskyvärlden och träffa nya trevliga personer. Mitt nyårslöfte är detsamma varje år!
Jag lovar att inte ha något nyårslöfte nästa år!

Per Falkmans nyårslöfte
Vi gavs ju i styrelsen uppdraget att komma med varsin krönika med temat Nyår. Jag tänkte förmedla en liten egen dikt som jag knåpat ihop på temat. Även i mitt senaste alster av vanlig krönika är jag inne och nosar på ämnet. Ett nytt år är inte bara att man får träffa goda vänner och fira in det nya året med raketer och champagne. Nyåret är också en tid för eftertanke. Till de som inte har det lika bra som vi. Att även deras nya år kan bli bättre. Slutet på 2008 har ju annars i större delen av världen enbart handlat om finanskriser, varsel, konkurser, terrordåd m.m. Ja det var visst något som hände bort i USA också. Jag minns inte vad. Jag vill i alla fall med dessa enkla rader önska mina vänner i styrelsen & övriga medlemmar en riktigt God jul & Ett Gott Nytt År. Njut av många goda whisky nu i julhelgen.

Nyår
Så var då ännu ett år till ända
Tänk vad mycket som kan hända
Men säkert ganska mycket man ändå inte fått gjort
För att ett år går så otroligt fort

Tolv månader går det på ett år
Och innan man vet ordet av så är det vår
Sommaren är som vanligt alldeles för kort
Och höst & vinter inte alls så långt bort

Man säger att det är bra att årstiderna finns till
Men jag känner att det känns som början av April
Då höstens regn och ständiga mörker råder
Jag istället ytterligare en sommar vill ge mina applåder

Det må väl vara hur det vill med den saken
För smaken är som bekant som baken
På en sak är jag ändå rätt säker
Att en whisky de flesta sår läker

Nej, nu börjar rimmen faktiskt att sina
Så vi får från vintern sakta tina
Så vänta nu tålmodigt på vad ni i era paket får
Och skalden önskar er En God Jul & Gott Nytt År

Från oss alla till er alla

Bliadhna Mhath Ur!