”Aaah, äntligen fredag!” är det många som känner när veckan snart är slut och tänker i samma stund på nöjen, vila, saker som ska göras hemma eller på att bara umgås med familj och vänner. Vi hinner knappt hem på fredag kväll innan det helt plötsligt är måndag igen, och vi undrar lite till mans: Vart tog helgen vägen?

Det finns folk som bara lever för helgen, andra som satsar allt på studier och yrkeskarriär, och många där mitt emellan. Vi är olika, men alla delar vi en gemensam sak: Vi vill orka mer, mer än att bara jobba.

Det finns en bra bok att läsa som heter ”Orka vara ledig” som ger dig insikter och motivation till hur du med enkla medel kan må ännu bättre, få mer energi och kanske bidra till att ge dig andra perspektiv på saker och ting i livet. Kunskaper som gör det lättare att säga nej till sånt som stressa sönder dig, och istället bejaka det som ger dig kraft, kreativitet och glädje.

För alla har vi en begränsad tid på jorden – en tid som vi kan göra så lång och innehållsrik som möjligt. Ett liv i harmoni med oss själva som biologiska varelser och med naturen i stort

Försök att leva i ögonblicket och på det sättet ” Carpe Diem”

Till sist ett kinesiskt ordspråk:
”Ett stycke guld som tappats kan återfinnas, men förlorad tid kan aldrig återvinnas”

Värnamo 2008-05-01

Anders Nilsson
Orförande